Панчугов: Следващият парламент ще бъде доста краткосрочен

"Нагласата на ГЕРБ не е да продължи още един мандат", смята Андрей Райчев

БСП предложи на партии и неправителствени организации да се обединят за провеждане на честни избори. Слави Трифонов вече отказа.

„Предложението на Корнелия Нинова не е ново. Първият път инициативата беше на „Отровното трио“ и Мая Манолова, които поканиха всички. Слави Трифонов отново реагира по аналогичен начин“, припомни в предаването „Лице в лице“ социологът Андрей Райчев.

Според него, ако човек наистина иска да направи такова сдружение, няма да го направи по телевизора.

„Така се прави не, когато искаш да стане такова сдружение, а когато искаш хората да разберат, че искаш такова сдружение. Тоест това е ход от пропаганден характер“, на мнение е социологът.

По думите му не става въпрос за алтернативно управление, а за намаление на вероятността изборите да се фалшифицират.

"Много е важно българите да се убедят, че изборите не са фалшиви. Много съмнения се натрупаха. Последните кметски избори дадоха изключително много поводи да се мисли по този начин", допълни Райчев.

„Ако подобно нещо беше възможно, то щеше да се случи в рамките на миналата година след три месеца протести. Големият въпрос е как изглежда този алтернативен модел, за който всички говорят, но някак си не могат да го олицетворят“, коментира от своя страна политологът Христо Панчугов.