Петя Аврамова: „Автомагистрали“ е държавно дружество и голяма част от неговия оборот е с възлагане от АПИ

Регионалният министър отхвърли твърдението, че дружеството „Автомагистрали“ работи само с подизпълнители

Законопроектът за ВиК, за който се тиражира, че ще повиши цената на водата – е качен за обществено обсъждане, той не е приет не е внасян нито в Министерски съвет, нито в Народното събрание.

Това заяви в „Лице в лице“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. 

Тя обясни, че текстовете не предвиждат скок в цената на водата, защото стойността на ресурса се определя от Комисията за енергийно и водно регулиране, според доказаните разходи и инвестиции на ВиК операторите. 

Относно състоянието на пътищата преди зимните месеци, регионалният министър заяви, че през тази година е обновена маркировката и мантинелите на 1744 км от Републиканската пътна мрежа. Тя уточни, че през 2019 г. обновените километри са три пъти по-малко. 

„Заделени са средства в държавния бюджет за АМ „Хемус“, (…) не сме спрели работа, спазваме всички противоепидемични мерки. Средства има и за АМ „Струма“, там го изпълняваме с евросредства, работи се и на АМ „Европа“, каза регионалният министър.

Относно обектите на дружеството „Автомагистрали“, което според опозицията изпълнява седем договора в момента и има проекти – без обществени поръчки, Аврамова заяви, че информацията за компанията е предоставена на депутатите, които са я поискали.