Проф. Ангелов: Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил

"Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно", добави Ангелов

„Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил. За мен това е много странно поведение – когато бягаш от избирателите и не искаш да застанеш с лицето си пред тях и не искаш да дадеш аргументи. Минава време и хората спират да слушат политиците и почват да ги гледат какво правят“.

Така министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов коментира решението на „Има такъв народ“ да върнат мандата веднага, след като им бъде връчен. Решението съобщи днес Слави Трифонов през „Фейсбук“.

„Какво каза той с този текст – че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство и третото е, че е започнал да прави разликата между „аз искам“ и „аз мога“ (…) Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно“, добави Ангелов.

От 30 април до 9 май в страната отново ще отворят т. нар. „зелени коридори“. Не е необходимо предварително записване, поясни здравният министър.

Днес страната ни получи 138 хил. дози на „Пфайзер/Бионтех“, които предстоят да бъдат разпределени.

„Днес дойде първата голяма доставка на информационна иРНК ваксина – 138 хил. дози на „Пфайзер“. Нещо, което е заслуга на нашето правителство. (…) Оттук нататък всичко е процес на организация. Ще има ваксини за всички желаещи“, увери проф. Ангелов.