Проф. Даниел Вълчев: Да се ходи на училище не е просто задължение

Правителството показва тотална липса на разумни приоритети при измислянето и прилагането на мерките, смята той

Гост в предаването "Лице в лице" е проф. Даниел Вълчев - за контрола върху главния прокурор, провалените опити за промяна на Конституцията и управлението на кризата от властта.

"Преди да изпаднем в тази сложна епидемична ситуация, имаше очаквания, че дигиталната революция в някаква перспектива ще намали ролята учителя, респективно на университетския преподавател, до степен, че децата да си учат на компютър - може би без да излизат от вкъщи. Ако въобще има нещо хубаво в тази ситуация, то е, че ние разбрахме, че човешкото общуване има своята стойност. Надявам се, че всички разбраха, че да се ходи на училище, в университета, на работа не е просто задължение. Работата на учителя, работата на университетския преподавател в съвременния свят не е толкова да дава информация. Въпросът е, че някой трябва да задава стандартите за това кое е истина, кое е лъжа, за това кое е относимо, кое не е относимо, за това кое е спорно, кое е безспорно и т.н.", коментира той.

"Правителството показва тотална липса на разумни приоритети при измислянето и прилагането на мерките", смята проф. Даниел Вълчев.

Вижте във видеото целия разговор.