Проф. Велислав Минеков: Никой от „Отровното трио“ не познава Черепа, за разлика от Влади Горанов, с когото си разменят есемеси

„Отровното трио“ заяви, че ще съди председателят на Народното събрание Цвета Караянчева за твърденията ѝ, изречени в „Лице в лице“, че има двама олигарси, които са извън България, и „дирижират и финансират част“ от настоящите протести срещу правителството и главния прокурор

„Това, че (Цвета Караянчева) ще бъде дадена на съд, естествено трябваше да се получи. Всички тези опорки, които започват от нейния началник, веднага попиват в корпулентните медии и всъщност непрекъснато сме задължени да обясняваме неща, които са достатъчно ясни и много лесни за проверка“, заяви професор Велислав Минеков в право на отговор в „Лице в лице“.

„Ние имаме ясни документи как сме се финансирали през всичките тези три месеца. Какво е набрано, какво е похарчено, какви данъци са платени“, заяви Минеков.

Протестите се финансират с ясна кампания. Първите дни се финансирахме със собствени средства, а след това публикувахме сметка, в която за един ден се събраха 24 000 лева.  Общо събраните средства са достигнали близо 93 000 лева, разказа организаторът на гражданското недоволство от „Отровното трио“.

Минеков заяви, че е трудно да се проследи кой е дарил за протестите, защото „Отровното трио“ не е държавата и няма специални служби, но „от повечето места се разбира и са много ясни преводите – като номера, всеки номер е проследен“.

„За съжаление, тези средства вече са похарчени и продължаването напред ще бъде трудно. Това няма да продължи вечно, защото който е дарил вече няма да дари втори път, но ние няма да се откажем от протеста“, заяви организаторът на демонстрациите срещу правителството.