Радан Кънев: Протестът на хората е супер основателен, защото те виждат провала на властта

Резолюцията за България, която беше гласувана в Европейския парламент, не е предателство, а диагноза, категоричен е евродепутатът

Резолюцията за България, която беше гласувана в Европейския парламент, не е предателство, а диагноза, категоричен е евродепутатът Радан Кънев. В предаването „Лице в лице“ той отговори на въпрос не поставя ли това България в ситуация, в която потенциални инвеститори биват отблъснати от страната ни.

„За да приемем тази пропаганда на властта, че обсъждането на съвсем реални проблеми и търсенето на съдействие от Европа, защото ние сме част от нея, търсенето на подкрепа и сътрудничество, може да изгони инвеститори, трябва да повярваме, че големи инвеститори четат резолюции на Европейския парламент, а не четат реалните анализи на това, което се случва в страната. Това е все едно да кажеш, че докторът, който слага една диагноза, е виновен за болестта“, коментира Кънев.

По думите му обществената подкрепа за антиправителствените протести, с които се иска оставката и на главния прокурор, расте все повече: „Хората виждат една нужда от промяна. Да очакваме, че 100 дни ще има по 100 хиляди души на улицата, е ясно, че не е основателно. Но желанието за промяна става все по-силно, все по-нетърпеливо и това има своите причини. (…) Протестът на хората е супер основателен, защото те виждат провала на властта в двете важни сфери – на икономиката и в здравето“.

Последни