Румяна Бъчварова: Резултатите от евроизборите не са еднозначен показател за обществените нагласи

Три дни след края на Националната конференция на ГЕРБ, срещата все още предизвиква интерес, това заяви в предаването „Лице в лице” политикът от ГЕРБ и бивш министър на МВР – Румяна Бъчварова. Тя добави, че критичният тон на премиера Бойко Борисов не е прецедент

Бившият силов министър заяви, че е нормално да има протестен вот към ГЕРБ, защото са най-дълго управляващата партия в новата история на България. „Ние не сме започнали кампанията, а резултатът се оформя по време на кампанията. ГЕРБ е с няколко крачки напред, защото има много здрави връзки с европейското политическо семейство и има опит в управлението на европейските фондове”, коментира Бъчварова.

Бъчварова допълни, че „износването” на една партия е неизбежен дефект, но въпреки това ГЕРБ продължава да има лидерска позиция.

„Борисов каза какви са проблемите в партията и знае какви са проблемите на управлението. Въпросната алегория със „синята и червената лампа”, каза, че ако нямат достатъчно морал и съвест да работят, както трябва, към тях ще бъде приложен законът”, каза още тя.