Славчо Велков: Ако се започне партизанска война, тя може да напомни на онази във Виетнам

Отговорът на Иран след убийството на генерал Касем Сюлеймани ще бъде вип персона от американска страна, а основната битка ще бъде с изразено хибриден характер, прогнозира експертът по национална сигурност и антитероризъм

"Има признаци на нарастване на ескалацията на напрежението. За първи път от много години беше издигнато в свещения град Кум на купола на джамия знамето на отмъщението - кърваво алено знаме. След това Израел незабавно пристъпи към спешно съвещание с военачалниците и шефовете на тайните служби - забрани достъпа и затвори постъпите към планината Хермон. За първи път в историята на Израел министър-председател обяви, че Израел е ядрена държава и може да нанася такива удари. Има и ред други такива признаци, които говорят, че ще има ескалация на напрежението. То може да бъде на регионална основа, но отзвукът, резултатите ще бъдат с глобален характер", каза в предаването "Лице в лице" Славчо Велков, експерт по национална сигурност и антитероризъм.

По думите му Ислямска държава се радва от убийството на Солеймани. Според него Турция предпочита дипломатичния език в случая. Той припомни, че турският външен министър се е обадил на иранския си колега, за да изкаже съболезнованията си.

Вижте във видеото целия разговор със Славчо Велков.