Слави Ангелов за посегателството срещу него

Разследващите многократно са разпитвали журналиста след атаката над него, сподели той в разговор с Цветанка Ризова

На телефона е журналистът Слави Ангелов, който беше зверски пребит на 17 март. Вчера главният прокурор Иван Гешев заяви, че биячите са заловени и нарече побоя "атентат срещу държавата". Чуйте какво сподели Слави Ангелов във видеото.

Състоянието на журналиста Слави Ангелов се подобрява. Травмите от нанесения му побой започват да минават. По-дълго ще продължи лечението на крака му.

Това сподели самият той в предаването „Лице в лице“. На 17 май Ангелов беше нападнат и бит с метални тръби. Днес от прокуратурата обявиха, че са повдигнати обвинения на трима души.

До поръчителите на атаката обаче службите все още не са стигнали.

„Хората, които са поръчали нападението, са с нисък праг на търпимост. Живеят в 90-те години. Използват тези методи, които тогава са използвали. Това обяснява защо това се случва с мен през 2020 г.“, коментира Ангeлов.

Той сподели, че се досеща какво е предизвикало наказателната акция срещу него: „Имам различни идеи, но нека да оставим полицията и прокуратурата да си свършат работата. На мен лично ми е омръзнало от 26 години ние да посочваме някакви неща от телевизионни предавания, в статиите си и т.н. Мисля, че държавата е на ход. Тя трябва да свърши всичките тези неща, а ние после да ги коментираме. В нормалните държави  така се случват нещата и затова там няма подобни изстъпления. Защото ролите са правилно разпределени в обществото“.

От разговора на Ангелов с Цветанка Ризова стана ясно още, че многократно е бил разпитван от разследващите.

„Знаех, че се работи доста енергично, че се полагат доста големи усилия. Че тези хора бяха ясни в много по-ранен етап. И че всъщност големите усилия, които се полагаха в последните седмици, са те да не бъдат просто задържани и след две седмици освободени, или след месец, а да се събират качествени доказателства, така че да се стигне до присъди. Надявам се, че това нещо ще се случи. Колкото до самите поръчители, аз мисля, че тях по-скоро животът ги наказа, както в България се случва обикновено, а не правосъдието. Но може би държавата в този случай ще ме опровергае“, каза в заключение журналистът.