Томислав Дончев: Най-важно е кой ще подкрепи евентуален експертен кабинет

По думите му, при добра мобилизация, може да бъде осигурено машинно гласуване

Вчера в "Лице в лице" вицепремиерът Красимир Каракачанов разясни настояването си за съставяне на експертно правителство и помирение между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев. Обсъждана ли е тази тема и тази идея  и доколко е възможно реализирането им - разговаряме с вицепремиера Томислав Дончев.

Относно това дали Цветан Цветанов ще успее да "открадне" част от актива на ГЕРБ, Дончев заяви: "От актива - да: членове, бивши симпатизанти, кметове са основата на неговата политическа формация. Но подкрепата на гражданите не е само изборна технология, не само структури, тя е преди всичко доверие, идея, лица и т.н. Ако е успял да вземе голяма част от актива, дълбоко не вярвам, че ще успее да вземе голяма част от подкрепата, което е по-важното за мен."

Относно предложението на вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов за експертен кабинет Дончев каза: „Най-важен е въпросът за отговорността – кой ще подкрепи това правителство и кой ще носи отговорност“.

На обвиненията, че ГЕРБ са се вкопчили във властта, за да харчат евросредства, той отговори, че предвидените около 29 млрд. евро по новите програми и инструменти със сигурност ще бъдат харчени от следващите правителства, защото ще дойдат най-рано в средата на следващата година.

"Сега новите текстове в изборния кодекс са доста по-конкретни от предишните и мисля, че при добра мобилизация биха могли да бъдат купени или наети машини", коментира темата за машинното гласуване Томислав Дончев. 

Подробности вижте във видеото.

 

 

 

 

Последни