Трайчо Трайков: Докато бях във властта, не съм си позволявал да купувам или продавам

Дори акции от дружества на Българската фондова борса, защото винаги си правя сметка как през две стъпки може да се направи връзка с нещо, допълни бившият министър на енергетиката

Изненадан съм, че политици с такъв дълъг опит могат да постъпят по този начин. Аз, докато бях във властта, не съм си позволил да купя и да продам нищо, нула – дори акции от дружества на Българската фондова борса, защото винаги си правя сметка как през две стъпки може да се направи връзка с нещо. Това мисля, че е задължителен филтър, който трябва да има всеки политик. Това каза в предаването "Лице в лице" бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков.

"В случая скандалът стана мега скандал, защото нещата са много ясни и хипотезите са само две – или това е действителната цена и тогава, когато си във властта и от теб зависи щастието на продавача, очевидно не сте равнопоставени в сделката, или това не е истинската цена и нещо се крие. Ти, когато си политик, във властта, не може да допуснеш хората да приемат едното от двете, че е вярно", допълни той.