Виктор Лилов: Не всеки приема убийството на ген. Сулеймани с очаквания за начало на Трета световна война

Много хора по-скоро се радваха на това, че поне за известно време тези операции, водени от генерала, ще спрат и ще има някакво затишие, допълни той

Не всеки приема убийството на ген. Сулеймани с очаквания за начало на Трета световна война. Много хора по-скоро се радваха на това, че поне за известно време тези операции, водени от генерала, ще спрат и ще има някакво затишие. Това каза в предаването "Лице в лице" Виктор Лилов.

"Религиозните доктрини играят роля в конфликта и наистина трябва да имаме предвид, че да речем, ако екстремистите от ДАЕШ бяха предимно сунити, то една религиозна доктрина, която управлява Иран, ще превърне тази държава в един странен хибрид между религиозна държава с републиканско управление, в която законите са извлечени изцяло и единствено на основата на Корана", коментира той.

"Когато сложим този религиозен компонент и го добавим в политическия конфликт, нещата често напълно излизат извън контрол. Конфликтът и сблъсъкът между сунитски и шиитски фундаментализъм не може да доведе до нищо друго освен много повече смърт", допълни Лилов.

Вижте във видеото целия разговор с Виктор Лилов.

Последни