.

Ловци на храна - сезон 3, епизод 2 (1 част)

Chef Андре Токев и Събин Ранков ще посетят Горнотракийската низина

Сред плодородните земи на Тракия „ловците на храна“ ще разкрият защо регионът е известен със своите рецепти за колбаси, какви са спецификите на католическите рецепти и ще разкрият тайните на тракийския култов комплекс в Старосел.

Първа спирка на „Ловци на храна“ ще бъде село Старо Железаре, където местните приготвят вариация на шарената сол. За да спазят традицията, Събин ще се впусне в търсене на най-вкусната питка, а баба Донка ще му покаже и съставките на вкусната подправка.

В католическото село Житница „ловците на храна“ ще посетят технологът Панчо, който събира интересни рецепти за колбаси. Той ще сподели, че младите хора с радост остават да живеят там поради наличието на работа и добри икономически условия, но отчасти и заради религията им.

Какви тайни крие тракийският големият храм на Четиньова могила, с какво са по-различни плоските праскови и как изглежда дървото на райската ябълка? Защо салатите на римляните са били от плодове и как са ги овкусявали, каква е разликата между родопската и македонската наденица и виреят ли в България фъстъци?

Гледайте целия епизод на