.

Помощ 112 - епизод 7 (2 част)

Онлайн среща се превръща в кошмар

История 2: Онлайн среща се превръща в кошмар. Пренебрегната съпруга се опитва да отмъсти на мъжа си с питон.

Камериерка се обадила на 112, тъй като в хотелската стая открила вързан мъж. Тя не посмяла да го освободи, тъй като до леглото му имало питон.

Полицаите успяват да отстранят питона от тялото на шокирания мъж. Той разказва за онлайн срещата си, която се превърнала в кошмар. Според уговорката секси блондинка от сайт за запознанства трябвало да дойде в хотелската стая. Вместо нея се появил маскиран непознат, който го ступал и отворил жълт сак, където носил питон (вързаният изпитва панически страх от питони). Полицаите са в дома на жертвата – може би чатът с блондинката ще ги насочи. Съпругата на пострадалия в началото е кооперативна, но при въпросите на полицаите някак се обърква. Полицаите претърсват жилището и откриват жълт сак. Жената се разстройва. Става ясно, че отдавна е подозирала, че съпругът й кръшка. Затова е следила чатовете му. Когато се уговорил за среща в хотел, направо побесняла и решила да го накаже.

Статистика: Ревността е мотив за всяко трето убийство в България и тя праща в затвора по около 40 убийци всяка година според статистиката на влезлите в сила присъди по членове от Наказателния кодекс. В над 90% от случаите убийците са мъже. Повечето престъпления от ревност са извършени с особена жестокост към доскоро любимия човек.