.

Алергията като "доживотна присъда"

Как да я победим?

Боледуваме от алергии три пъти повече, отколкото преди 20 години. Пролетта и есента са критичните сезони за страдащите от алергии. Сред засегнатите има и бебета на по няколко месеца. За невидимите причини разговаряме с хомеопата и Шуслеров терапевт д-р Василка Юрукова.

Медицината все още няма категорично становище за бума на алергиите. Една теория гласи, че става въпрос за наследственост. Има и „хигиенна“ хипотеза на Стрейчън. Според него в напредналите държави, където е чисто, има повече алергии. В по-бедните държави, където има повече инфекции, имунната система се справя по-добре.

Най-честата алергия е ринитът, сенната хрема. Установих, че те много се влияят от черния дроб и червата. Обикновено червата са в доста лошо състояние, а цели 70% от имунната ни система е съсредоточена там. Когато има инфекции, тя не може да работи добре. Когато направя детокс на такива пациенти, дихателните алергии се подобряват. Възпалените черва отделят слуз, която отива в дихателната система. Появява се хрема, астматично дишане.

Аз самата съм алергична от дете. И то всякакви алергии. Това бе една от причините да напиша книга по темата.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg