.

Анна-Мария Гюзелева: Родителите ми бяха скептични в началото на връзката ми с Никола Гюзелев

"Баща ми беше малко по-голям от него" - споделя актрисата

Анна-Мария Гюзелева участва в над 50 игрални филма и сериали. Ето какво сподели тя:

Първата ми роля в киното бе в сериала „Пътят към София“ (Неда). Между другото, догодина се навършват 40 години от премиерата на филма.

Извикаха ме за пробни снимки, защото всички от балетното училище бяхме картотекирани в Киноцентъра. Имаше три тура пробни снимки, накрая с костюми.

Така се случи, че навърших пълнолетие в първия си ден на снимачната площадка. Снимахме в Пловдив и режисьорът ми подари цветя, имам снимки от този момент.

Заради филма шест месеца отсъствах от училище. Хората и досега ме разпознават от този филм, защото често го пускат по БНТ.

Първата ми среща с Никола Гюзелев бе в операта, защото като ученички играехме във Валпургиевата нощ от „Фауст“, а той пееше Мефистофел. Говорихме си зад кулисите.

След време ми звънна, намерил ми отнякъде телефона. Всичко стана доста постепенно. Бях на 24 години, когато се оженихме.

Той бе 23 години по-възрастен от мен и родителите ми бяха скептично настроени. Бяха стъписани. Баща ми беше малко по-голям от него.

Първоначално живяхме в Парма и аз се занимавах с отглеждането на Ади. През 1989-1990 започнах да снимам в Италия.

София Лорен е малко резервирана. Не държи на всяка цена да бъде харесана.

По едно време взех интервю от Бертолучи за българските медии и за малко да участвам в кастинг за негов филм, но той се разболя.

Относно секс скандалите в Холивуд и в целия свят – защо толкова късно жените си признават? Освен това много често жените са инициаторите на такива връзки. Онзи ден един директор на италианска медия каза, че вече ще си пази всички СМС-и и съобщения, в които получава неприлични предложения.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg