.

Анжела Недялкова: Приятелствата от снимките на "Т2 Трейнспотинг" са безценни за мен

Първо в "Преди обед", веднага след блестящата й поява на червения килим на Берлинале, гостува актрисата Анжела Недялкова

Представянето на филма в Берлин бе доста по-кратко в сравнение с Единбург. Не останахме за прожекцията, защото имахме и други ангажименти. Аз освен всичко имах и два кастинга. Имахме организирана вечеря, което бе много хубаво, защото вече бяхме към припадане (смях). Много е уморително, минаваш в автоматичен режим и изпълняваш каквото ти кажат.

Нямам време да осъзная всичко и това е добре. Все пак това е само суета. Роклята не е тази, която исках. Не бе и резервният вариант. Оказа се, че роклите са заседнали на митницата в Делхи. Изненадаха ме с тази рокля и нямах подходящи обувки. Купих ги в последния момент.

По време на снимките беше тежко, защото три месеца сама в хотелска стая не е много лесно. Най-близките ти хора са екипът. Много приятелства се зародиха там, което е най-ценното. Между другото, бюджетът на филма изобщо не е толкова голям, както си мислят хората.

Всички тези събития са в комбинация и с вълнения в личния ми живот. Наскоро се запознах с баща си. Оказа се, че имам братче, с което гледаме „Бързи и яростни”.

Имах тежък период в личен план. Водя прекалено много вътрешни борби, но аз съм хем жена, хем артист – брутална комбинация (смее се). В такива моменти животът ти е като бързо влакче, можеш само да се държиш здраво и чакаш да спре. Съветвам всички, които са в подобна ситуация, да изчистят отношенията си.

За майка ми филмът е много символичен. Именно тя ме въведе в света на „Трейнспотинг” и в света на добрата музика. Слушахме с нея Боб Марли, Продиджи, Ред Хот Чили Пепърс, Пърл Джем, Симпли Ред... Като малка много слушах Доктор Албан (смях).

Просълзих се, когато ме поканиха за член на международното жури на София Филм Фест. Все пак актьорски израснах с този фестивал.