Баскетболистката Гергана Брънзова за победата над диагнозата множествена склероза

Славната ни баскетболистка две години след като пребори множествената склероза с нова книга за баланса между тяло и дух

„Появиха се симптоми, които се различават от обичайната умора след спорт. Тръгнах по лекари и след време чух две букви, които ми бяха познати от диагнозата на майка ми – МС. Бях в шок! Влоши ми се състоянието, не можех да ходя, загубих 95% от зрението с дясното око. Мислех за симптомите като някакво предупреждение: Ей, Гергана, нещо си кривнала от пътя” – споделя баскетболистката Гергана Брънзова, първата българка, играла в NBA.

След време скенерът показва, че МС е изчезнала.

„Българският невролог дори не се зарадва, че съм оздравяла. Той беше доста студен по телефона и по-скоро смутен, че се е случило нещо, което няма обяснение...

Пътят, по който поех, е самоопознаването. Спазвам и следната диета – без глутен, без рафинирана захар и без млечни продукти. Всеки ден спортувам.

Много хора ме питат как съм успяла. Търсят лек, подкрепа или просто да си изкажат болката. Във втората ми книга „Съзнание и тяло в едно” съм включила част от техните истории. Има и 14-дневна програма за изчистване.

Съветът, който мога да дам на всички: да са наясно с искрените си намерения, какво търсят и какво искат да постигнат. Всеки трябва да е верен на характера си” – заяви в „Преди обед” Гергана Брънзова, майка на трима синове.

Как продължи историята на баскетболистката Гергана Брънзова?