.

bTV, Стефан, Краси и Криси ви канят на благотворително бягане Run2Gether

5-километровият маратон ще се проведе на 19 май на стадион „Васил Левски“

Стефан е прикован в инвалидна количка от съвсем ранна възраст. Диагнозата му е остеогенезис имперфекта или „стъклени кости“. Това обаче не му пречи да спортува и да се радва на живота като всеки от нас.

Той се запознава с ултрамаратонеца Краси Георгиев и 6-годишната Криси на първото издание на благотворителния маратон Run2Gether през май 2018. Оттогава, заредени с ентусиазъм и енергия от вълнуващото изживяване, те помагат в подготовката на второто издание на маратона. Вижте историята им във видеото.

Run2Gether е благотворително бягане по двойки, което има за цел да включи и мотивира хората с различни възможности. Всеки, записал се участник, е партньор с друг, който се нуждае от неговата помощ, за да финишират и надскочат себе си!

bTV Media Group e основен медиен партньор на Run2Gether и освен ефирната подкрепа, най-гледаната телевизия участва в благотворителното начинание и със свой звезден отбор. Капитани на bTV тима са репортерът Мария Савкова и водещия на bTV Спорт Валери Генов.

Мария Савкова
Валери Генов

Всички средства, натрупани от спонсорство, социална отговорност и благотворителна продажба на билети за Run2Gether, ще отидат за реализирането на JAMBA CAREER CENTER. Центърът има за цел повишаване на професионалните умения, знания и квалификация на хората с различни възможности (с фокус младежи), като крайната цел е насочена към тяхното включване в пазара на труда.

ЗАПИШЕТЕ СЕ

Бягането е най-масовият спорт в света, а спортът има силата да дава смисъл и промяна в живота на всички, които му посвещават от времето си. Хората с различни възможности имат право да бъдат активна част от нашето общество, те имат нужда от хъс и мотивация, за да покажат, че МОГАТ и са тук до нас, ЗАЕДНО!

Да потичаме ЗАЕДНО, защото спортът е здраве и винаги ОБЕДИНЯВА!