Дария Симеонова за Сигирия - осмото чудо на света: Там се чувстваш на покрива на света

Скалата е велика, категорична е тя

Дария Симеонова е актриса, боксьорка, сърфистка, сноубордистка, майка и страстна пътешественичка. Пропътувала е 6790 км, а преди няколко месеца е била в Шри Ланка. Там тя и годеникът ѝ Антон посещават осмото чудо на света, стават свидетели на убийство, и какво още - разбираме от Дария Симеонова.

"Шри Ланка е толкова поглъщаща, че нямаше как да не оценим това, което видяхме. Много ни хареса. Това е една от по-непознатите дестинации, не е толкова туристическа все още. Ние определено избираме такива места за пътуванията си, не искаме да е нещо, което е изхабено и клиширано, трябва да е лудо и диво, да не знаеш, да може да пътуваш във влак, в който няма места за сядане", сподели тя.

"Скалата е велика. Горе не е запазено нищо от двореца, но като стъпиш и се огледаш около себе си и видиш на каква точка на света си, е спиращо дъха. Там се чувстваш на покрива на света. Много хора се качват по изгрев, за да го посрещнат там", каза Дария Симеонова относно скалата Сигирия - осмото чудо на света.

"В Шри Ланка няма толкова много туристи. Има, но не е стълпотворение, няма опашки, никъде не чакаш, не трябва да си резервираш месеци напред, за да се качиш на скалата", коментира тя.

Какво още разказа Дария Симеонова - вижте във видеото.