Добрият пример: среща с Никола Рахнев, който засади 1 милион дървета за 8 години

"Добрите хора, институции, каузи трябва да се обединяваме", смята Никола Рахнев

Репортерът Цвета Макгрегър се намира в двора на една столична детска градина, където ще засади първото си дърво, заедно с Никола Рахнев - човекът, който засади 1 милион дървета за 8 години. 

"За мен е истинско удоволствие, че днес много добри хора и 20 прекрасни деца, заедно ще засадим едно дърво. Засадили сме 903 000 дървета до момента и тази есен от Гората.бг ще засадим 1 000 000 дървета. Много пъти сме си партнирали и с bTV за добрите каузи. Знам, че добрите хора и институции, каузи трябва да се обединяваме, да работим заедно, но децата са нашето бъдеще и ако днес променим само с един градус посоката на мислене на тези деца, след 10 или 15 години ще имаме едно много по-добро и зелено общество и този ентусиазъм за мен е истинска радост", сподели Никола. 

Със споделени усилия в двора на детската градина бе посадена японска върба. 

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.