.

"Духът на здравето": "Разбирането за същността на рака е коренно променено през последните 20 години"

"Вече разполагаме с много по-успешно лечение на рака"

Днес в "Духът на здравето започваме с една добра новина от 8 януари 2020 година - смъртните случаи от онкологични заболявания намаляват с 29% за периода 1991 - 2017 година. Към момента отчитаме най-големия едногодишен спад в смъртността от рак, който е регистриран някога. Новината идва от Американското онкологично дружество и е цитирана от Уолстрийт Джърнъл, като става дума за четирите основни вида рак - бял дроб, гърда, простата и дебело черво. За да бъдат постигнати такива резултати обаче е важно да бъде назначено правилното лекарство на пациента на база коректна хистология.

За разговор в студиото е д-р Росица Кръстева - един от водещите специалисти по медицинска онкология. Тя се радва на широко признание не само у нас, но и на значими международни форуми, лекар на годината през 2019, в момента е началник на отделение по медицинска онкология. Вижте повече във видеото.

Коментирай
публикувай
  • KRISTINASTOYANOVA92

    Здравейте, винаги имате доста интересни теми в духът на здравето! Бих искала да проведете интервю с някой специалист по хематологични заболявания.Видове рак на кръвта например за левкемията.Благодаря предварително!