.

Фотографът Джанзи Такасаго: Природата и водата са моите най-големи вдъхновения

Вярвам, че с общи усилия можем да ги съхраним, смята той

В последно време природата ни изпраща опустошителни стихии - наводнения, бури, урагани.

Георги Тошев ни запознава с японския фотограф Джанзи Такасаго - един човек, който преследва природните бедствия с фотоапарат в ръка.

"Той се оказа много интересен човек, но не подозирах колко съдбовна е неговата история за всички, които обичат околната среда. Такасаго е фотограф, който дълго време се е лутал какво да снима. В един момент решава, че единственото, което го занимава, са климатичните изменения и какво се случва с околната среда около нас. Като човек, който вярва в каузата, че трябва да опазваме природата, той решава да вземе фотоапарата и да изучава природните стихии, за да може да си обясни от какво се предизвикват всички тези климатични катаклизми в последните десетилетия", разказа Георги Тошев.

Такасаго е автор на няколко книги и албуми, а негови фотографии обикалят в изложби в целия свят. От години той работи за National Geographic, а наскоро получи и награда за последната си книга - "Планета с вода".

"Природата и водата са моите най-големи вдъхновения. Вярвам, че с общи усилия можем да ги съхраним – да се научим да живеем по-прост и природосъобразен начин на живот, в хармония с всичко", казва фотографът.