.

Франсоа Гробелар: Ние сме каскадьори, защото репетираме. Знаем какво ще стане

Да живееш на ръба на лудостта

Той е участвал в големи холивудски продукции като "Непобедимите", "Черната кула" и "Лабиринтът". Освен това той е и главният виновник участниците в световното шоу "Фактор "Страх" да останат цели и здрави след изпитанията.

Това е и поводът южноафриканецът Франсоа Гробелар да е в България. Екип от български продуценти снима десетия сезон на индийското издание на риалитито у нас.

"Всяка държава има различни неща, които зрителят иска да гледа. Индия е една от малкото държави, които не правят нищо с ядене заради религиозните причини. "Фактор "Страх" е много различен. Те искат да видят неща, които са виждали във филмите. Боливуд е такава индустрия – искат да видят класически сцени от филми. Избираме тема и правят каскади с животни", поясни каскадьорът Франсоа Гробелар.

"Когато поставите нормални хора, които не са обучени за каскадьори, зад волана на колата, това ви прави нервни, защото вие не знаете какво се случва в съзнанието им, когато те се уплашат и тази непредсказуемост е проблем. Ние сме каскадьори, защото репетираме. Знаем какво ще стане", каза той.