.

Хазар Ергючлю от "Кварталът на богатите": Не бях дете, което гледаше много филми

Среща с турската актриса Хазар Ергючлю, позната от сериала "Кварталът на богатите"

Не бях дете, което гледаше много филми. Бях по-скоро нещастно дете в гимназията и родителите ми решиха да ме насочат към театъра с идеята, че там мога да намеря нещо и да се почувствам по-добре. Аз наистина го харесах и си казах: Защо да не се насоча към актьорството като професия? Гледайки от сегашна перспектива назад си казвам, че това беше една много смела стъпка, много смело решение. След това реших да се насоча към актьроско майсторство и в университета. И ето ме тук днес.

За мен беше истинска мечта да работя с Нури Билге Джейлан. Получих имейл чрез моя агент да участвам в кастинг. И дори си мислех, че той няма да бъде там, а ще има асистент. Но той беше там. Явно той винаги води кастингите. Бях развълнувана. Научих си репликите и не исках да ползвам помощ от някого, който да ми даде насока. Просто си казах: Пробвай! Виж какво носиш вътре в себе си. И получих ролята. Но наистина имах много голям късмет.

Популярността на турските филми се дължи може би на това, че споделяме една култура. Имаме много бурно минало, но еднакъв вкус, еднакви цветове, еднакви емоции. Принадлежим към една и съща култура и всички ние сме едни и същи.