Ивайло Спасов: През януари 2021 година ще съм готов да отворя моето заведение за храна

Хоби готвачът рискува всичко, за да успее да грабне толкова жадуваната титла

На 6 декември беше най-зрелищният до момента финал на "MasterChef" и победителят е Ивайло Спасов. Пътят му до наградата не беше лесен, мина през всички фаза на играта, докарваше вкусове от различни краища на света, особено по оста Берлин, Кърджали, Сеул. Неговите ястия не докарваха просто вкус, а истинско преживяване и един казан диби го направи "MasterChef" на България.

"Едно от нещата, които успях да превъзмогна в "MasterChef", беше това, че аз много мразя да се показвам. Никога не съм искал да бъда някаква публична личност. За мен е важно да има разграничение между личното и публичното. И самото показване по телевизията ми помогна да превъзмогна себе си. А другото беше - аз имам един такъв хроничен скепсис, т.е. не е като да кажеш, че не вярвам, че нещо ще стане, но предпочитам да мисля, че ще има много големи проблеми, за да мога да се мобилизирам и да ги преодолея", признава Ивайло.

Новият носител на титлата "MasterChef" на България все още не е имал възможността да отпразнува истински и с размах победата си. Той разкри, че скоро ще отвори свое място за храна, в което ще се предлагат дюнери, но не какви да е.

"Аз имам една колекция от текстове от всякакви хора, които пишат във фейсбук, пишат статуси, пишат статии, където дюнерджийството е сякаш нещо срамно. на тези хора мога само да им се посмея, защото всъщност тази техника на печене на местото е супер стара и може би най-добрата, по която можеш да печеш качествено месо. За моя вкус такова място липсва", признава Ивайло.