.

Иван Гинчев: Проблемът на България е мисленето на хората

"Засега мой фаворит в новия сезон на Фермата е Симеон"

Един от най-колоритните участници в третия сезон на “Фермата” беше Иван Гинчев. Той е от Кърджали, но живее със семейството си в Берлин. В миналия сезон на риалитито по bTV остави трайна следа в селския живот не само с многото и качествена работа, но и с пиперливия си език, с лютия си характер и позиции по всички въпроси.

Как живее днес Иван Гинчев, има ли намерение да се връща в България за постоянно и какво мисли за новите участници във “Фермата 4”, ще научим от следващия репортаж.

Иван Гинчев – щастливо женен българин с две дъщери, но с тежка съдба като дете. Работил е на много места по света, но от осем години е пуснал котва в Берлин. Там от общ работник вече е горд собственик на фирма за строителство и почистване. Преди година Иван беше един от най-колоритните участници във Фермата 3. Какво му даде форматът и какво се случи с живота му година по-късно?

Иван:
Излязох от Фермата и сложих край на физическата работа, кръстът вече окончателно ми се прецака. Той беше прецакан, а Фермата го довърши, но, както се казва, всяко зло за добро. Вече, ща не ща, не бачкам, бизнесът порасна, защото когато човек има бистър ум нещата се случват по-лесно и в момента отделям повече време на семейството, на бизнеса, на клиенти и т.н.

За последната година след излизането от Фермата се случиха адски много неща, раждането на второто ми детенце. По време на бременността жена ми постоянно ходеше на прегледи и малко преди да роди, й откриват липса на витамин D. Тогава се ядосах, запалих, беше януари, точно след Нова година, хванах самолета, дойдох в България и чисто спонтанно купих едно жилище. Казах си, че всяка година 1-2 месеца ще бъдем в България всички с цел да си набавяме витамин D.

Имаш ли планове да се върнеш тук за постоянно и при какви условия би го направил?
С удоволствие ще се върна и ще работя тук, ако хората около мен, нормалните българи започнат да се държат нормално помежду си. Това е моят проблем. Ако ние се държим нормално помежду си, ние сами ще се преборим полицията да си върши работата, да имаме по-добро здравеопазване и по-добро образование.

Ако българинът се промени тук, на втория етаж, всичко може да се промени и страната ни да стане най-доброто място за живеене. Това ми липсва и заради това съм в чужбина.

Проблемът на България е мисленето на хората. Тая държава може да се оправи, ако всички българи изчезнат и докарат китайци или някой друг народ.

Тазгодишният сезон на Фермата е още по-интересен от предишните, твърди Иван Гинчев. Категоричен е, че мотото Съединение е колкото патриотично, толкова и деликатно като тема на новия формат.

Ако самите участници продължават да се чувстват и да се наричат българи в чужбина и българи в България, нищо няма да стане и вместо да има съединение, ще има разделение. Участниците са ги вкарали като две групи, само от тях си зависи дали ще станат една група.

Дано те да се карат по-малко от нас, защото ние се карахме, не успяхме да се сработим. Ако те успеят да осъзнаят, че всички сме хора и равни пред Бога, то нещата ще се случат.

Има ли шанс жена да спечели Фермата тази година?
Според мен, нито сега, нито в бъдеще жена ще спечели Фермата по една единствена причина - като цяло жените са по-злобни и завистливи от нас, мъжете. Те са като гнездо от пепелянки.

На този етап от предаването, въпреки че е наивно да се говори за фаворити, един човек ми привлече вниманието – това е Симеон. Не защото е българин в чужбина като мен, аз като цяло харесвам добри и хрисими хора. На пръв поглед той ми изглежда добър човек и аз затова му симпатизирам и го харесвам. Ако това е истинското му лице, той ще бъде до края моят фаворит и ще искам той да спечели формата.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg