.

Кели Хенсън: В България публиката пееше всички песни с нас. Това не се случва навсякъде!

Истината за "Форинър". Ексклузивно с фронтмена на групата - Кели Хенсън

Екипът ни се запознава с легендарните рокаджии в Ню Бъфало, щата Мичиган, където всички билети за участието им там отдавна са разпродадени. Рядкост в световната музикална история е банда, която многократно е сменяла членовете си, да се радва на толкова голям интерес. Заслуга за това има и вокалистът Кели Хенсън, който достойно заема мястото на оригиналния глас на групата – Лу Грем.

Кели, какво означаваше за теб присъединяването ти към "Форинър" през 2004-та?
Знаех, че това ще промени много неща за мен. Не бях пътувал от 13-14 години, записвах в студио в Лос Анджелис… Но преди това съм правил турнета и бях наясно с предизвикателствата и какво предстои. Това, което никой от нас не подозираше, е, че нещата ще се изстрелят с такава скорост, и то за толкова кратко време. И успяваме да поддържаме тази лудост…

Как се чувстваш като лицето на групата, като една от основните енергии на сцената?
Не знам дали мисля за себе си по този начин. Знам, че всички ние сме един екип. Но аз имам своята част от това, своята отговорност. Никога не съм бил такъв човек - да кажа “хей, аз съм певецът, аз съм най-важният...” или нещо подобно. По-скоро се опитвам да дам най-доброто от себе си, да стоя на сцената и да пея възможно най-добре, и да забавлявам хората максимално. Това е, което ме интересува най-много.

Последните години са много динамични за "Форинър", точно както е било и през 80-те години. Как поддържате това темпо?
През 80-те наистина групата е била на върха на славата – пълнили са цели стадиони. Но и сега е чудесно, и мисля, че успяваме да се задържим в тази страхотна форма, защото репертоарът е наистина невероятен. Ние сме група с много енергия на сцената и работим много сериозно за това. Мисля, че хората го усещат.

Преди всеки свой концерт музикантите от бандата отделят между половин и един час, за да се срещнат лично с най-запалените си фенове. Днес около двеста души са си купили VIP билети, за да могат да се зазпознаят лично с любимците си.

Много хора харесват музиката на "Форинър" от първия ваш запис през 70-те, някои от тях са тук и тази вечер, за да ви чуят. Как мислиш - кое е това, което не се е променило оттогава?
Това, което не се е променило, е, че песните все още са страхотни. Това, което представяме, е също страхотно, затова работим много и постоянно. Е, някои неща са се променили, малко по-възрастни сме… но ентусиазмът ни не е намалял. Част от хората от публиката също са по-възрастни, но имаме и много млади фенове, които тепърва откриват групата или ни слушат в последните 10-15 години. Така че - някои неща се променят, но други - остават.