.

Лесно ли е да си двойник на Кейт Мидълтън?

Как Хайди Ейгън се превърна от сервитьорка в "кралска особа"

37-годишната Хайди Ейгън живее истинска приказка. От сервитьорка тя се превръща в кралска особа. Е, почти. Благодарение на приликата си с Кейт Мидълтън тя напуска нископлатената си работа, за да стане професионална двойничка на херцогинята на Кеймбридж.

Хайди Ейгън: Бях сервитьорка в ресторант и много от клиентите ми казваха, че приличам на Кейт. В един момент реших да направя нещо по въпроса. Изпратих снимките си в една агенция и след четири дни вече имах първия си ангажимент като неин двойник. Ролята ми е да внасям малко забавление по време на събития. Не се разхождам по цял ден така, преструвайки се на принцеса. В общи линии това си е актьорска работа. Участвам в корпоративни събития, реклами или фотосесии, на които Кейт Мидълтън няма да отиде. Всичко е направено за забавление и няма за цел да обиди никого.

Като сервитьорка Хайди изкарвала по 6 паунда на час. Сега заплащането ѝ може да достигне до 650 паунда на ангажимент. Случва ѝ се често да пътува из Европа, Австралия и Китай, където да бъдеш двойник на известна личност е доста популярна професия.

За да бъдеш добър, трябва да знаеш много неща за човека, когото имитираш. Хората задават въпроси – къде са децата днес, как се казва кучето ви, как се казва хамстерът ви и т.н. Трябва да знаеш абсолютно всичко и освен това да правиш нещата, които самият човек би направил – да имаш същите маниери, да отмяташ косата си по същия начин. Това са малки детайли, на които обикновеният човек не обръща внимание, но които са важни за работата ти като двойник, за да бъдеш достоверен. Задължително е да имаш пръстен като на Кейт. Той е важна част от цялостния костюм. Освен това е един от най-известните пръстени в света. Няма как без него.

Забелязала съм, че когато е нервна, стиска устни ето така. Лесно се вижда кога е под напрежение. Правеше го доста по време на сватбената церемония и на събития заедно с кралицата.

В момента херцогинята на Кеймбридж е бременна с третото си дете. Но това не пречи на работата на имитаторката.

Ох, и аз трябва да забременея. Не наистина, разбира се. Имам протези, така че, ако клент иска да изглеждам бременна, мога да го направя. Имам четири различни протези за различните фази на бременността. Но не съм сигурна дали хората се впечатляват толкова много. Преди да се появи принц Джордж, имаше голям интерес към него. Докато към Шарлот, не чак толкова. Кой знае как ще е сега с новото бебе.