Майкъл Маккел: Гневът е много силен мотиватор

Британският актьор играе главна роля с дъщеря си в новия късометражен филм на Стаси Айви

Майкъл Маккел е роден в Лондон и израства в скромно работническо семейство. Детството му преминава из улиците на британската столица. През 80-те години на миналия век става музикална звезда в родината си. През 1991 година преживява тежка катастрофа, в която едва оцелява. Случилото се преобръща живота му и той се захваща с актьорско майсторство. Първата му кино роля е малка, но достатъчна, за да го забележат. След това трупа опит като играе "лошият" в различни ленти.

На въпроса дали провалите го разгневяват, актьорът разказа една случка от живота си: "Когато бях млад, носех фалшиви "Ролекс"-и, опитвайки се да бъда някого. Но когато навърших 30 години, майка ми ми подари истински, който изплащаше с години. След катастрофата, която претърпях, когато ме вкарваха в болницата, им казах: Това е истинско. Ако изчезне, ще ви намеря и ще ви изгоря къщата."

Британският актьор е претърпял няколко сериозни катастрофи, които стават повратна точка за кариерното му развитие. "Никого не познавах в актьорския свят. Музикалният ми продуцент ми уреди среща с човек от киното. А аз по това време ходех с патерици, защото се възстановявах от инцидент. Той ми каза: "Майкъл, на 36 години си. На тази възраст няма как да започнеш актьорска кариера, а и не можеш да ходиш." Понякога ангелите ти дават дар. Следващият път, когато видях този мъж, излизах от голям театър в Уест Енд под ръка с жената на Род Стюарт и току-що ме бяха номинирали за "Най-добър актьор в мюзикъл"."

Майкъл Маккел е в България, защото играе главна роля в късометражния филм на Стаси Айви. Двамата се запознават на кино събитие и след месеци актьорът получава обаждане от младата писателка и изгряващ режисьор с покана да се включи в проекта й заедно с дъщеря си. "Освен със Стаси само с още една друга жена режисьор съм работил. А и това беше възможност да си партнирам с дъщеря ми и младите таланти в България."

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg