.

Мила Люцканова: При мен нещата са по-емоционални, отколкото рационални

Баща и дъщеря, отдадени на театъра - Мила и Владимир Люцканови

Владимир Люцканов е един от създателите на телевизионните поредици "Измислици - премислици" и "Умно село", любими на поколения зрители на Националната телевизия. Той е с безчет награди за свои спектакли и документални филми, а от 12 години е и директор на Младежкия театър "Николай Бинев".

Мила Люцканова е една от сестрите Палавееви в едноименната постановка на пловдивския театър. Тя е почитател на хеви метъл музиката и отявлен защитник на хората с различна сексуална ориентация.

Мила Люцканова:
Учих културология в Испания по програмата „Еразъм“, но в един момент реших, че това не е за мен и се насочих към театъра.

Трудно е да работиш с познати хора. Веднъж баща ми беше режисьор, а на сцената партнирах на Ивайло Христов и Малин Кръстев. Не знаех къде се намирам и не можех да кажа „Добър ден!“ нормално. Връщаха ме 10 пъти за една сцена.

Владимир Люцканов:
Да си директор на театър е борба с много неща. Струва ми се, че победите не са повече (смее се). Нашият театър беше маргинализиран в някаква степен поради липсата на дом. Много колеги не издържаха на това и напуснаха. Борби за пари, с методики, за събиране на екип. А и всеки си е башка луд в тази професия.

Скоро театърът навърши 73 години и направихме много хубава фотосесия в стил Vanity Fair. Можете да я разгледате във фоайето преди спектакъл.

Когато започвах пътя си, нямах притеснения, че баща ми, Николай Люцканов, е режисьор. Хубаво е да наследиш професията на родителите, ако си за нея. Иначе е страшно мъчително и болезнено.

Докато бях във Френската гимназия, спортувах какво ли не – волейбол, баскетбол, хокей. На хокея си изпочупих ръце, нос и баща ми каза: Щом искаш да учиш във ВИТИЗ, трябва да си пазиш лицето.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg