.

Невероятните приключения на един хърватин около света... на стоп

За 3 години и 8 месеца Томица Кристич пропътува разстоянието между родината си и Нова Зеландия

В последно време е модерно да се говори за зоната на комфорт. Ако за някои хора да работят повече, отколкото да почиват, е нормално, то за един хърватин двете за взаимосвързани, особено когато е на път.

Томица Кристич пътува на стоп. В продължение на 3 години и 8 месеца се придвижва по земя и вода, пътувайки само с една раница на гърба си.

След куп приключения и премеждия, освен че достига успешно финалната точка от своето пътешествие - Нова Зеландия, по пътя си среща и голямата любов.

"Идеята се появи много отдавна - преди около 10 години. Пътувах на стоп из Европа. Усетих свободата да пътуваш на стоп. След това се прибрах и започнах да работя, стандартния цикъл – вкъщи, на работа, вкъщи, на работа..., което почти ме подлуди. Работех в киното като оператор. Беше приятна работа и ми харесваше да работя по филми. Дори можех да гледам филмите преди световните им премиери. Беше много приятно, но след 2 години осъзнах, че това все пак са само филми. Един ден реших, че не мога повече така. Вдигнах палеца и пак тръгнах на стоп", споделя Томица Кристич.