.

Ще се откажем ли от цигарите заради стряскащите картинки върху кутиите?

Дискусия с режисьора Андрей Слабаков, актьора и бивш пушач Иван Петрушинов; психиатърът д-р Веселин Герев и д-р Маша Гаврилова от гражданската инициатива „България без дим“bTV Plus

Коментирай
публикувай
 • alsavi

  До tedifmi Напротив. Без пластмасовите, хормоналните, ГМО и пестицидните храни се живее по-дълго, отколкото с цигарите. С цигарата излизаш на терасата, а с това храниш и децата си. А, пропуснахме и газираните напитки и то от "реномирани" марки на които е написано,че съдържат фосфорна киселина, ситничко така е написано, колкото да се отбие номера. И там няма череп и кости и тях си ги пийвате и на децата давате. И за да не се заглеждате във всичко това, ви насочват вниманието към цигарите - ето, гледайте, там е голямата опасност. Без газирани напитки, алкохол и ходене с автомобил дори и до тоалетната май също може.

 • tedifmi

  Няма стряскащи картинки по храната и автомобилите, самолетите, защото те са удобство, необходимост, загубени сме без тях. А храната е нещо без което не можем да живеем. Но затова пък можем да живеем без цигари.

 • alsavi

  Тук не става въпрос какви са и какви не са пушачите, а дали това със стряскащите картинки ще повлияе. И абсолютно прав е Слабаков като пита,аз от много време питам същото и до сега нито един умник не е отговорил - защо на бутилките с алкохол няма картинки на поразен от цироза черен дроб, на валящ се пиян в калта човек, на човек, пропил до стотинка всичко и станал клошар. Защо няма стряскащи картинки на автомобилите,от които всички вие в телевизиите не си вдигате гъзовете - колко от вас ходят с метро или велосипед на работа - и които автомобили замърсяват въздуха не хилядократано,а милиардократно повече от цигарите. Защо няма стряскащи картинки на пластмасовите плодове и зеленчуци, "хормоналните" пилета и меса, които ви продават големите вериги и с които храните децата си? Хайде на тези въпроси да даде някой отговор, а не бандита да вика дръжте кокошкаря.

 • tedifmi

  Пушачите са нищо повече от вредители на себе си и околните!

 • tedifmi

  Тютюнопушенето е слабост!

 • tedifmi

  Животът обича непушачите!

 • alsavi

  От няколко месеца не пуша,но ако сложат такива картинки непременно ще си купя поне една кутия и ще я изпуша. А на въпросната д-р Маша Гаврилова производителите на цигари могат да й изплащат възнаграждение - никого няма да откаже от цигарите, напротив, може да накара мнозина да пропушат. На гражданската инициатива „България без дим“ с такива представители като д-р Маша, не й трябват врагове.