Спортният журналист Димитър Тасев се нареди сред 16-те най-успешни спортни журналисти в света

Наградата е за документалния му филм "Живот на спринт", посветен на една от най-бързите жени в света - Ивет Лалова

За финал на днешния "Преди обед" сме запазили една специална среща със спортния журналист от bTV - Димитър Тасев, който се нареди сред 16-те най-успешни спортни журналисти на планетата за 2020 година в раздел Video Athlete Profile - признание на Международната асоциация на спортните журналисти. Наградата е за документалния му филм "Живот на спринт", посветен на една от най-бързите жени в света - Ивет Лалова.

"Кандидатствах с филма за Ивет Лалова заедно с още около 60 журналисти и успях да премина първите два кръга от общо пет, т.е. между 10-о и 16-о място.", сподели Тасев.

Спортният журналист на bTV e и посланик на първото издание на благотворителното спортно събитие “Предизвикай се с кауза”. То ще се проведе на 30 май от различни точки на България и света. Целта му е да обедини хиляди хора, които вярват, че образованието е ценност за цялото общество, като ги провокира в рамките на един ден да изпълнят лично спортно предизвикателство. Събитието се организира от фондация “Заедно в час” и е вдъхновено от примера на различни хора, които през годините подкрепят организацията през физически изпитания – участие в маратони, вело турове из Европа и др.

 

Заради пандемията събитието няма да събира желаещите да се предизвикват на едно място, а всеки участник ще може да направи своето спортно предизвикателство от свободно избрано място и време през деня на 30 май. То е отворено за хора на различни възрасти и без значение от тяхната физическа подготовка. Всички, които са готови да се впуснат в “Предизвикай се с кауза” трябва само да се регистрират предварително на сайта на събитието и да попълнят кратък формуляр. След това остава само да изпълнят своето предизвикателство на 30 май. В регистрационната форма участниците могат да изберат от спортните категории – ходене, бягане, плуване, колоездене, катерене или друга по избор. Регистрацията в сайта на събитието освен заявка за конкретно спортно предизвикателство включва и билет дарение в подкрепа на “Заедно в час”. Всички събрани дарения ще бъдат инвестирани в работата на организацията за осигуряване равен достъп до качествено образование за всяко дете. За събитието желаещите могат да се регистрират индивидуално или групово, като втория вариант намалява цената на билетите и увеличава възможността за приятно прекарване и позволява събитието да бъде съчетано с тиймбилдинг активности, с приятели и роднини.

“Предизвикай се с кауза” вдъхновява и популярни личности от различни сфери да се включат с лично предизвикателство в събитието. До момента сред известните посланици, които застават зад каузата на събитието са ултрамаратонецът Краси Георгиев, сноубордистката Сани Жекова, фитнес инструкторът Инес Субашка, актьорите Алек Алексиев, Дария Симеонова, Валентина Каролева и Георги Златарев, режисьорът Ники Илиев, бившият волейболист Любо Ганев, боксьорът Кубрат Пулев,  Йордан Йовчев и много други вдъхновяващи личности, които не веднъж са се предизвиквали с впечатляващи цели. В седмиците до 30 май те ще споделят повече за своите предизвикателства, процеса на тренировка и съвети за подготовка в различните спортни категории.

А какво специално предизвикателство отправи Димитър Тасев към колегите си от спортната редакция на bTV, можете да научите във видеото.