Стопанин обяви 7000 лева възнаграждение за откраднотото си куче

На срещата изнудвачите нападат Владимир и се опитват да вземат парите

Вече четвърти месец Владимир Игнатов издирва своя питомец. Кучето изчезва на 26 януари в кв. Дървеница, след като е било извън полезрението му само няколко секунди. Владимир обявява в интернет награда от 3000 лева за кучето. По-късно увеличава сумата на 7000 и веднага получава обаждане. След много разговори и заплахи, че животното ще бъде продадено за боеве с кучета, е уговорена среща. На нея изнудвачите нападат Владимир и се опитват да вземат парите. Те така и не показват никакво доказателство, че кучето е при тях. Владимир успява да ги задържи и вика полиция. Образувано е досъдебно производство, но до момента кучето е в неизвестност.

Подобна е историята на Данина, която оставя три кучета в колата си, докато пазарува.
„Полицаят ми се изсмя. Каза, че е сам в цялото районно и няма как да се занимава с това. Помолих го да вземат отпечатъци, а той: Много филми гледаш. Съветвам всички сами да действат, защото иначе никога няма да видят кучетата си” – сподели Данина.

Тя обявява награда от 2000 лева, след което й се обажда мъж. Казва й да отиде до едно точно определено дърво, на което има вързан парцал. Там бил кашонът с две от кучетата, да остави парите и после ще получи инструкции къде е третото куче. В тази история всичко приключва добре.

Викат Данина в полицията шест месеца по-късно, за да даде сведения.

„Сега разбирам защо не се занимават с пресните случаи. Те се занимават с бюрокрации отпреди шест месеца. Повече не оставям кучетата сами дори за една секунда” – признава Данина.