"Тихо наследство" - филмовата история за силата на едно семейство

След като се справя с диагноза "рак", Таня Димитрова създава фонд и помага на деца, които не чуват

Рая Пеева гостува на една жена, която има силата да се справя с всяка трудна ситуация, поднесена ѝ от съдбата, а те не са малко. В края на ноември 2018 г. жестомимичният преводач Таня Димитрова сподели как е преборила тежки диагнози, като рак на гърдата и рак на белия дроб. След успешното лечение в Съединените щати тя ни разказа и как е отвърнала с добрина на цялата положителна енергия на хората, които я подкрепяха тогава. 

"Тъй като наистина смятам, че аз съм жива, благодарение на вярата на хората, защото имаше един момент, в който аз спрях да вярвам - но всички около мен, не знам дали се правеха, но много вярваха. И ме накараха и аз да повярвам. И когато се върнах, много исках да го върна някак си това добро на света, на хората около мен." - разказва преди три години Таня. Тя е в основата на Фондация и фонд към нея за подпомагане на децата, които не чуват. 

Таня и нейната голяма дъщеря са героини в документалния филм на НВО - "Тихо наследство", който може да бъде гледан от днес в 23 европейски страни.