Във форма с Лили Стефанова: среща с близнаците Илиян и Боби Панайотови

Вижте най-интересното от изминалия сезон на "Преди обед"

Те са първите близнаци - зумба инструктори в света. Води ли са класове на най-големите и престижни фитнес сцени в света. В техния ритъм са танцували по над 8000 души. Те са българи и разказват пред нашата камера историята за трудното начало и големия успех.

Илиян и Боби са родени в Сливен и от малки развиват танцовите си способности. Достигат професионално ниво, но трудно намират работа.

Илиян: Всичко започна през 2011, когато решихме да напуснем нашата родна земя и да търсим по-добро развитие за това, което правехме досега – да танцуваме български народни танци. Не ни беше достатъчно и искахме да се развиваме все още и все още.

Братята избират Германия и пробват за кратко късмета си в операта в Лайпциг. Не успяват да се впишат и средствата, с които заминават, бързо се стопяват.

В един момент нямахме възможност повече да се приберем. Все пак бяхме останали само с 6 евро.

Случайна среща с позната жена превръща отчаянието им в надежда.

Тя ни каза, че ще ни даде пари, ще ни помогне финансово и ще ни даде първия старт.

Предложението към близнаците е да станат инструктори по зумба. Спорт, който добива широка популярност в последните години.

Изкарахме сертификатите и после разбрахме, че сме първите близнаци мъже в света, които са лицензирани зумба инструктори. При 15 милиона инструктори и двама от Сливен - първите близнаци в света, невъзможно.

Беше трудно за нас да преодолеем всички стилове. В един момент моят брат постави на кантар кариерата ни и каза: Отиваме в академия в Кьолн, където е създателят на зумба - Алберто Бето Перез. Той е колумбиец, живеещ в Маями.

Илиян: Аз бях сигурен, че той ще ни вдигне на сцената. Брат ми каза - ти си луд! Невъзможно! 2000 души ще има там, да ни вдигне нас на сцената… абсурд!

Отидохме на мастер клас. Бяхме в центъра и създателят на зумба ни посочи. Боби ме дръпна и каза – Сега! Това беше моментът. Супер уникално чувство. Никога не може да се забрави.

Боби: След това той поиска наш телефон за контакт или имейл. Ние нямаме имейл и даваме телефон. След 5 часа чакане той дойде и ни каза, че иска да се успокоим и да вярваме в себе си. Това много ни събуди и много енергия ни даде. През последните месеци имахме много проблеми и бяхме съсипани. Той просто ни повдигна в този момент.

След срещата с “бащата на зумба“ животът на Илиян и Боби изцяло се променя.