.

Къдринка Къдринова: Не знам как и защо трябва да бъде съден журналист за това, че задава въпрос

Журналистът направи паралел между заплахите, отправени към нея от Бетина Жотева и тези, които наскоро получи в ефир Виктор Николаев от Антон Тодоров и Валери Симеонов

„Не знам как и защо трябва да бъде съден журналист за това, че задава въпрос“, каза в „Шоуто на Слави“ журналистът Къдринка Къдринова – един от участниците в протеста пред Министерски съвет. Тя направи паралел между заплахите, отправени към нея от Бетина Жотева и тези, които наскоро получи в ефир Виктор Николаев от Антон Тодоров и Валери Симеонов. Според Къдринова заканите и заплахите, отправени към журналистите, от хора, които са по върховете в държавата, издават тоталната неяснота у тези хора защо са там и каква е функцията им в една демократична държава.

Къдринова смята, че в протеста на журналистите пред Министерски съвет се наблюдава нерешителност в исканията: „По цял свят подобни действия на политици предизвикват движения на възмутените, а у нас предизвикват само множене на възмутителните“, каза тя. Според Слави трябва незабавно да се иска оставката на всеки политик, който се държи по подобен грозен и надменен начин с журналистите, които задават въпроси от името на обществото. Водещият смята, че исканото извинение от страна на Симеонов звучи по-скоро като „тъп виц“: „Този вика – извини се, онзи вика – извини се… Тук „извинявай“ не помага. Нито в случая с Бетона Жотева, нито в случаите на Антон Тодоров и Валери Симеонов“.