.

Катя Илиева: "Килърите" са имали изключително добри контакти с всички политически партии

Какви са причините за убийството на бизнесмена Петър Христов?

Катя Илиева:

Българските граждани трябва да бъдат много обезпокоени от това, което се случва.

Въпреки опитите на управляващите да заглушат истината, хората трябва да знаят какво се случва.

Работила съм седем години в ГДБОП. Когато научавах разни неща, ходих като ударена с парен чук. Смятах, че истината е погребана.

Не живеем в демокрация. Живеем в мафиотско-тоталитарна държава. Мафията ни е превзела. Няма държава.

Скоро попитах висш служител в МВР дали има на кого да се довери, ако стане жертва на престъпление. Отговорът бе: категорично не.

МВР е продънена система. Изключително политически употребена система. Скептична съм, че ще намерят убиеца на данъчния служител, хората, които отвлякоха Адриан, убиеца на бизнесмена Петър Христов.

Сега във Велико Търново всички служители на ключови места в институциите треперят дали ще си загубят работата, защото този бизнесмен е слагал свои хора на възлови места. Той е взимал обществените поръчки в региона.

„Килърите“ е единствената престъпна група, която не само е разкрита, но и членовете й имат доживотни присъди. Тази група показва доколко България е готова да се справя с организираната престъпност. Тя е 3 в 1, защото съчетава в себе си криминалния, политически и бизнес елементи. Имала е добри контакти с всички политически партии. Петър Стоянов – Сумиста е бил съветник на „Атака“. Когато е арестуван, е разказал за новия политически проект на Първанов „АБВ“ още преди да бъде обявен публично. Много се е тупал в гърдите, че знае за проекта. Нарекъл го е новото БСП.

Всички, които се докоснаха до това дело – полицаи, прокурори, свидетели, в момента са пушечно месо. Има сигнали, че срещу тях се готвят покушения. Един от защитените свидетели беше изваден от тази програма и върху него започна огромен натиск. Някои прокурори бяха уволнени по времето на ГЕРБ. Върху тях Пеевските медии изсипаха страшни неща.

Това беше показно за всички, които се осмеляват да се докоснат до такава престъпна група.

Една от жертвите на „Килърите“ е можело да бъде спасена. Това е адвокат Петър Лупов. Заради него те получиха доживотни присъди. Георги Вълев дава поръчка на двама души да убият този адвокат, но те отиват в полицията и свидетелстват за това.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg

Коментирай
публикувай
  • marin_dm

    П.П. Стори ми се странно поведението на Трифонов .То не кореспондираше с изложеното от г-жа Илиева. То и не е задължително, ако не е съгласен. Като се има в предвид и в други предавания, той по скоро легитимира статуквото. То си е негова работа. Още повече, че е в неговия стил като каже "я" да не продължи. Имам в предвид мораториума в който похаби напразно толкова много народна енергия, че ще са необходими десетилетия да се възстанови. Има кой да го съди.

  • marin_dm

    1. Г-жа Илиева не спести и грам от истината. Тя показа целия айсберг, а не само неговия връх. 2. Не знам как, но трябва да сме сигурни относно нейната безопасност, не само заради нея, а и за други не толкова смели, но също достойни хора. 3. Това не е достатъчно. 4. Трябва да се разбере дали има достатъчно критична маса подобно мислещи хора, които да се консолидират да действат. Ако няма трябва да се работи апостолски да се формира такава маса. 5. Давам си сметка колко лесно е да се каже, и колко трудно да се изпълни, но друг изход няма. 6. Достатъчно толерантност инвестирахме, за да се надяваме, че по еволюционен път ще изведем България на пътя който заслужава.