.

Нещо лично: гостува Евгени Димитров-Маестрото - 16.04.2018 (1 част)

Продължение на гостуването на Евгени Димитров от 12 април

Евгени Димитров – Маестрото:
Слави Трифонов обича да прави специални подаръци за специалните хора около него. През 2010 г. ни заведе с Годжи и Венко на концерт на AC/DC във Виена. Бяхме в хотел, в който е живял Вагнер. Там са отсядали Мадона, Мик Джагър и много други звезди.

Слави Трифонов:
Нека аз да разкажа. В лоби бара на този старинен хотел видях клавесин. Помолих да го отворят, за да чуя как свири, но се оказа, че това е бюро. Аз се напрегнах много, но в лобито имаше и един голям роял. И само една влюбена двойка. Помолих Евгени да свири на рояла, а аз казах на двойката, че ще пея в знак на уважение към тяхната любов. Една, две, три песни и лоби барът взе, че се напълни, защото хората помислиха, че има програма.

Годжи:
Нека уточним, че шефът беше в апартамента на Вагнер! (овации)

Евгени Димитров – Маестрото:
Изнесохме почти едночасов концерт в хотела. Сега ще пресъздадем обстановката. Имаме роял. Ванката ще донесе столове. Предлагам да изпеем „Йовано, Йованке!“.

***

Евгени Димитров – Маестрото:
Следващата история е свързана с албума „Едно ферари с цвят червен“. Всички песни бяха готови, но ни трябваше още една, за да напълним диска и да го пуснем в продажба. Нямахме време и затова решихме да запишем с пиано „Болен ми лежи Миле Попйорданов“. Слави изпя добре песента, но аз сбърках.

Слави Трифонов:
Да, един тон, който само Евгени и група съветски учени можеха да чуят.

Евгени Димитров – Маестрото:
Исках да запишем отново песента, но Слави се ядоса и второто изпълнение беше през зъби. Закъснях много, а жена ми ме чакаше, за да излизаме. Прибрах се в Студентски град, стана скандал и тя ме попита: А ти телефон нямаш ли, че да се обадиш?

Тогава бях с един грамаден мобифон, който хвърлих срещу стената и той стана на парчета. Отговорих на жена си: Ами нямам телефон!

На следващия ден отидох в студиото, записах отново пианото, монтирах и всичко стана перфектно. Слави не можеше да повярва, но чу песента, след което каза: Снощи те търсих по телефона, защо не ми вдигна?

Отговорих, че вече нямам телефон. Слави излезе от студиото и след час се върна с нов апарат и каза: Ето това е за теб.

Слави Трифонов:
Оттогава всеки нов телефон аз му го купувам. Сега ще изпълним „Болен ми лежи Миле Попйорданов“.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg