.

Шоуто на Слави - Гостуват Цветана Манева и Азис (12.09.2018)

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg

Цветана Манева:
Хареса ми начина, по който Васко ме покани за проекта. Мислим и чувстваме по един и същ начин. Можем да поддържаме една такава кауза за отношението към различните.

Не съм очаквала, че ще има такава реакция. Всяко чудо за три дни. Бих искала хората да чуят посланието на клипа. Нека се замислим за отношението си към незрящите, глухонемите, болните, бедните... Що за високомерие е страданието на ближния ти да те отвращава и да извръщаш глава.

Хората не са лоши. Просто са забравили, че са добри. Плаши ме изчезването на човеколюбието. Трябва отрано да учим децата си да обичат.

Радвам се, че контактувах с Азис, макар и за кратко. Той е талантлив човек, много популярен и обичан. Ако някой се дразни от съвместния ни проект, не го разбирам.

Азис:
Песента е изцяло моя. Музика, текст... всичко. Исках да е нещо, което не съм правил. Да има духови инструменти, да носи послание.

Проблемът е, че съм циганин. Хората искат циганинът да е интегриран, но когато той започне да работи с артисти като Цветана Манева, казват „Глупости! Това не може да стане“.

Освен това се говори, че съм хомосексуален, което е още един жесток ритник в лицето на „интелектуалеца“. Те уж са освободени и толерантни, но ако си хомосексуален, трябва да си тих, смазан и да мълчиш.

Ако бях бял, рус, със сини очи, нямаше да има такъв скок срещу Цветана Манева.

Слави Трифонов:
Според мен проблемът е в стила на музиката. Хората изригват срещу т.нар. чалга. Скочиха не срещу теб, ти си свикнал. Изригнаха срещу Цветана, че се е съгласила да участва в клипа.

Цветана Манева:
Искам да обобщя с реплика от пиесата на Яна Борисова, в която играя. „На много от най-умните хора им липсва сърдечна интелигентност. Те са като недовършени“.

За мен участието в клипа е възможност да кажа нещо, което е било отредактирано в мои интервюта.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg