Търси се: Евелин Костова (1 част)

Вижте гостуването ѝ във видеото

Евелин Костова е родена през 1993 г. През 2012г. започва да изучава в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" специалността „Актьорство за драматичен театър“ в класа на проф. Стефан Данаилов.

В Академията влиза в ролите на Зоя в "Ателие" по "Зойкина квартира" от Михаил Булгаков с режисьор Стефан Данаилов, Клер в "Красиви тела" от Лора Кънингам и режисьор Росица Обрешкова, както и Лейди Ана, Елена и Сводницата в "И само туй Любов" - компилация от 17 пиеси на Уилям Шекспир, режисьори Росица Обрешкова и д-р Сава Драгунчев.

Извън Академията, Евелин се превъплъщава в жена от Уиндзор във "Веселите Уиндзорки", реж. Ръсел Болъм, НТ "Иван Вазов"; кабаретна певица в "Херкулес и Авгиевите обори", реж. Ивайло Христов, НТ "Иван Вазов" и Люси в "Благородния испанец", реж. Велко Кънев, ТФ "Мелопомена".

Известна е и с ролите си в сериалите "Къде е Маги?" (в ролята на Маги, bTV) с реж. Петър Вълчанов, Кристина Грозева, Зорница София и др; "Секс, лъжи и телевизия" (в ролята на Ина), реж. Зорница София, Станислав Тодоров - Роги, Димитър Димитров; "Столичани в повече" (в ролята на Елеонора, bTV), реж. Александър Косев и Станислав Тодоров – Роги и "Section zero" (в ролята на Ева Антоненка), реж.Оливие Маршал.