Търси се: Веско Ешкенази (2 част)

Вижте какви изненади са му подготвили Меги и Нели

"Търси се" днес ще посветим на един невероятен човек и цигулар, който прославя България в целия свят. Талантът му е толкова голям, колкото голямо е и сърцето му.

Родителите му също са музиканти и когато е на 4 години, започва да свири на цигулка. След това завършва Музикалното училище и Музикалната академия. Бил е солист на Английския кралски оркестър и на Лондонската филхармония. Свирил е на най-големите сцени по света. Само на 29 години става концертмайстор на световноизвестния Кралски концертгебау оркестър в Амстердам, където свири и до днес.

В личен план животът му е белязан от една огромна семейна драма - неговата любима съпруга и невероятен цигулар Ангелина Атанасова загубва битката с болестта и си отива от този свят. От голямата им любов остават двамата им прекрасни синове Артур и Виктор, които са гордостта на днешния ни гост. Той отглежда сам синовете си, докато пътува с оркестъра в Холандия и днес те са едни прекрасни младежи. Щастието му носи и неговата любов, която се ражда между него и колежката му Станислава, с която са заедно вече дълги години. 

Той е Веско Ешкенази!