Пазителките: Десислава Владовска, грънчарка

„Грънчарят така трябва да излъже глината – не е толкова до натискането, не е това работата. Работата е да натиснеш там, където да излъжеш глината, за да може да тръгне и ти да казваш тя каква ще става“.

През ноември ladyzone.bg празнува 9 години. Избрахме да се посветим на традициите, на тяхното преплитане в съвременния свят. На съхранението на душите. Българските. Космическите. Поканихме 9 жени, в които открихме този космос и ще го споделим с вас в специалния ни проект заедно с предаването "Тази неделя".

През следващите 9 седмици в неделя от ТВ екрана и от страниците на сайта ще ви запознаваме с историята на една от тези девет жени. Днес ви срещаме с Десислава Владовска, която е първата, станала част от проекта ни "Пазителките".

Пазителките: Десислава Владовска, грънчарка. Да натиснеш там, където да излъжеш глината (ВИДЕО)Загърбила удобствата на светския живот, Деси се е отдала на това не само да пази древното грънчарско изкуство, но и да бъде пазител на семейните ценностиОт кулинарните тайни на грънчарите: Глинените съдове пречистват (СНИМКИ и ВИДЕО)Първата жена, която стана част от проекта ни "Пазителките", е Десислава Владовска, майстор грънчар