.

Данаил Кирилов: Приемам мандата, приемам го като тежко и сериозно възлагане

Смятам, че съм длъжен да дам всичко от себе си, за да се справим, допълни новият министър на правосъдието

Винаги съм се борил за качеството на законодателството, гордея се с приетите закони. Това обяви в интервю за предаването "Тази събота" на bTV новият министър на правосъдието Данаил Кирилов.

След като беше избран вчера за министър, той беше атакуван от опозицията в парламента, която не подкрепи кандидатурата му, и от представители на десните формации именно за законодателната дейност. Христо Иванов от "Да, България" го обвини в прокарването на лобистки закони.

Докато Данаил Кирилов беше депутат, прокара поправка, с която шефът на КПКОНПИ вече може да не е юрист с 10-годишен стаж, а и човек от сферата на сигурността.

"Няма личен подтекст в това предложение, не е свързано със скандала с Пламен Георгиев (настоящият шеф на комисията, който излезе в отпуск заради скандала с терасата към имота му). Това е резултат от анализа на едногодишната дейност на КПКОНПИ и това предложение произхожда от самата комисия. С колегите го обсъдихме и го подписахме миналата седмица, не сме знаели каква ще е динамиката с казуса с Георгиев, просто съвпаднаха датите", обясни Кирилов.