Димитрина от „Системата ни убива“: Нашето заинатяване беше инспирирано единствено от агресивното поведение на г-жа Караянчева

Жената беше категорична, че през годините са били спрягани към много партии, но тя лично не се чувства употребена от Мая Манолова, защото от организацията ѝ са подкрепили каузата им

В сряда в Народното събрание бяхме около 10 души, представители от трите палаткови лагера и други организации, подкрепящи протеста. Това заяви в „Тази събота“ Димитрина Русева от „Системата ни убива“ по повод на скандала в парламента след недопускането им в сградата. 

„Всеки един от нас искаше просто да входира исканията на протеста, за да не продължат конспирациите на управляващите, че те не знаят какво иска протестът и ние сме просто едни лумпени, които там си седят. Тези лумпени, които пуснаха на 2 септември – не бяха от хората на площада“, обясни Димитрина. 

По думите ѝ всички са били допуснати до деловодството на НС, но след дълги преговори. „Първоначално пуснаха само мен и Христо, но тъй като тази обществена сграда няма осигурен достъп за хора като него – наложи се четири човека да влачим количката по стълбите към деловодството. След това достъпът на останалите шест души беше забранен и наистина, единствено намесата на г-н Кутев (б.р. депутат от БСП, по чиято покана са отишли) ги вкара вътре“, обясни майката. 

Тя беше категорична, че първоначално не са имали намерение да остават в сградата, искали са просто да присъстват на парламентарна комисия, за която са имали покана, но председателят на парламента Цвета Караянчева не ги е допуснала.