Директорът на медицинския отдел на "Модерна" пред bTV: Ефикасността на ваксината е висока за хора в рискови категории

По думите на директора на медицинския отдел в компанията - доктор Рандал Хиър има данни, че ваксината ще е ефикасна и срещу новите щамове на коронавируса

Европейската агенция на лекарствата одобри прилагането на ваксината на "Модерна". Директорът на медицинския отдел в компанията - доктор Рандал Хиър, даде ексклузивно интервю специално за bTV и "Тази събота и неделя". 

Ваксината на Модерна работи по подобен начина на първата одобрена ваксина на “Пфайзер” и "Бионтех" с тази разлика, че е по-лесна за съхранение и транспортиране. От сряда вече е одобрена за имунизация в Европейския съюз. Доктор Рандъл Хиър потвърди, че ефикасността на COVID ваксината е висока за хора в рискови категории.

„По време на третата фаза от клиничните проучвания, включихме хора в рискови групи на COVID-19. Те са във висок риск заради възрастта си или имат придружаващи заболявания. С радост съобщавам, че ефикасността на COVID ваксината дори за хора в рискови категории е висока, подобна на резултатите, получени при здрави хора“, казва д-р Хиър.

Последни