"Добрият пример": Младежи от БЧК чистиха парк „Момчил Юнак“

Мястото е любимо за разходка както на местните жители от Момчилград, така и на туристите

В Момчилград доброволци от Младежкия червен кръст с акция - да изчистят лесопарк „Момчил Юнак“. Мястото е любимо за разходка както на местните жители, така и на туристите. 

Децата почистват отпадъка, изхвърлен край пътеките в парка. Координаторът на БМЧК- Момчилград Мария Димова разказа, че доброволческите отряди са от две училища в града – Професионалната гимназия по туризъм и Духовното училище. 

Тя разказа, че гимназистите са успели да запалят по-малките ученици. По думите ѝ те от няколко години организират акции по почистване на местността и въпреки че тази противоепидемичните мерки не позволяват струпването на хора, те са решили да се включат отново, но с по-малко хора и при спазване на дистанция. 

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.