"Добрият пример": Почистването на морското дъно

Найден Недев е организирал 7 подводни акции за почистване на Черно море

Водолазът Найден Недев е превърнал опазването на Черно море в своя кауза. В Световния ден на чистенето той разказа в „Тази сутрин“, всеки месец организира кампании за почистване на морското дъно – понякога с колеги водолази, а друг път с местни жители на Созопол, които му помагат от повърхността. 

„Като има хора, има и замърсяване, нормално е. По принцип не трябва да ги има и ние ще се погрижим да ги изчистим боклуците. Това е нашата кауза“, заяви Недев. 

По думите му, когато е пътувал в чужбина и е видял как са подредени другите пристанища, се вдъхновил да помогне на родните. 

„След 7 акции, направих доста за пристанището в Созопол. Спестих им доста пари. Стана доста по-приятно“, посочи водолазът и разказа, че по морското дъно се е натъквал на автомобилни гуми, скутери, урни и шишета.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.