Гена Трайкова: Дизайнът на новото студио на bTV Новините го превръща в една нова сцена за журналистика, която го нарежда до образци в ТВ новинарство в световен мащаб

На 1 юни bTV празнува своя 19 рожден ден и ще зарадва своите зрители с чисто ново и модерно студио

bTV посреща своя 19-ти рожден ден с голяма промяна – днешната централна емисия на bTV Новините ще се излъчи от новото мултимедийно студио, което е без аналог в целия регион. За близо две десетилетия водещата частна национална телевизия на България не се е променила само технически и визуално – журналистиката на bTV се развива, за да покрива най-високите стандарти.

Това подчерта главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова в студиото на „Тази събота”. „Спомням си старта – изпълнен с огромен ентусиазъм, какъвто има и сега”, сподели тя.

„Ние пораснахме пред очите на хората, бяхме в началото на 20-те си години, когато започнахме да се занимаваме с журналистика и да работим в bTV. Промени се начинът, по който се прави журналистика – тези (първите – б.р.) емисии са по-спокойни, в момента имаме емисии, които са жива връзка до жива връзка, такива са изискванията на съвременния свят. Има много по-сериозни предизвикателства пред нас като журналисти – фалшиви новини и откровена пропаганда. Смятам, че тази нова среда, която имаме, тази нова сцена, ще ни помогне именно в това – зрителят да различи този продукт като продукт, поднесен с внимание и обективно”, подчерта Трайкова.